PSD va lupta pentru preşedinția Camerei Deputaţilor, anunță Sorin Grindeanu: Vom avea un candidat

Publicat: 14 oct. 2021, 13:52, de Mihaela Verdes, în ESENȚIAL , ? cititori
PSD va lupta pentru preşedinția Camerei Deputaţilor, anunță Sorin Grindeanu: Vom avea un candidat

Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, 13 octombrie, că social-democraţii vor avea un candidat pentru şefia Camerei Deputaţilor. Vicepreşedinte al Camerei Deputaților, Grindeanu spune că PSD nu-l susține pe Florin Roman pentru interimat pe această funcție. Șefia Camerei rămâne vacantă, după demisia lui Ludovic Orban.

Sorin Grindeanu a explicat că, cel mai probabil luni, plenul Camerei Deputaţilor va lua act de vacantarea locului, după demisia lui Orban.

„Luni vom lua act, în plen, şi va trebui ales cât mai repede un preşedinte al Camerei, cu drepturi depline”, a spus Grindeanu, la Parlament.

PSD vrea șefia Camerei Deputaților

PSD nu-l va susţine pe Florin Roman pentru interimatul la Camera Deputaţilor.

„Nu avem dorinţe de acest tip – de a conduce pe perioade limitate dar, în mod sigur, pot spune că, în momentul în care va fi votul în plen pentru alegerea preşedintelui, PSD va avea un candidat”, a mai spus Grindeanu.

Fostul președinte PNL, Ludovic Orban, și-a anunțat miercuri, 13 octombrie, demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Unul dintre motivele deciziei sale a fost că „nu mai pot fi părtaș” cu deciziile actualei conduceri a PNL.

„Motivul principal al demisiei mele e că nu mai pot să fiu părtaș cu decizii luate de o conducere instalată cu forța în fruntea PNL. Decizii care nu mai au nicio legătură cu angajamente luate de PNL în campania electorală”, a declarat Ludovic Orban miercuri.