PSD vrea pe listele sale candidați de la UDMR! Condiția impusă de Marcel Ciolacu

Publicat: 24 feb. 2024, 18:35, de Filon Stan, în POLITICĂ , ? cititori
PSD vrea pe listele sale candidați de la UDMR! Condiția impusă de Marcel Ciolacu
PSD vrea pe listele sale candidati de la UDMR

PSD este dispus să preia pe listele sale candidați de la UDMR! A spus-o liderul Marcel Ciolacu, care are însă și o condiție importantă! Premierul a vorbit și despre Autonomia Ținutului Secuiesc!

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, anunță că PSD este dispus să preia pe listele sale candidați de la UDMR! Liderul social-democrat are însă o condiție: UDMR să facă la fel în județele cu populație majoritară maghiară!

„Vorbea domnul Vasile Dîncu, domnul profesor, cum să facem să modificăm legi ca să existe un parlamentar din partea partidelor românești. Eu nu cred că mai trebuie să modificăm nicio lege. Eu cred că pot astăzi să fac o provocare domnului președinte Kelemen Hunor, mai ales că este din județul Harghita, ca pe listele UDMR să fie un reprezentant al partidelor românești și îi promit că voi lua un reprezentant al UDMR pe listele PSD la București. Și acest lucru va arăta un gest de normalitate, un gest că, de fapt, cu toții suntem români. Ei sunt, cu adevărat, români de etnie maghiară, dar trăiesc în România.

Cât despre așa-zisul Ținut Secuiesc și Autonomie, liderul PSD vine cu o veste proastă pentru cei care vorbesc despre asta. Spune că nu va exista așa ceva niciodată.

Oameni buni, au trecut vremurile. Și eu, și dumneavoastră vrem să ne creștem copiii într-o țară normală. Pentru a face acest lucru, în primul și în primul rând, trebuie să ne comportăm noi normal. Haideți să terminăm odată cu prostiile, cu autonomia Ținutului Secuiesc. N-a fost și nu o să fie niciodată. România, în Constituția României, este un stat suveran și niciodată nimeni nu va împărți Ardealul. România este membră a Uniunii Europene, este membră NATO. Toate aceste povești și toate aceste învrăjbiri apar când sunt alegeri. Vezi, Doamne, acesta este felul liderilor politici de a-și mobiliza electoratul la vot. Am depășit acele vremuri. Sunt familii mixte, cum spuneau și nea Paul, și Romeo, copiii noștri merg la școală împreună. Suntem în România și ei sunt români”, a spus președintele PSD.