PSD vrea plafonarea prețurilor la energie și gaze pentru o perioadă de un an. Motivele invocate

PSD va demara negocieri politice pentru susținerea trecerii prin Parlament a unui proiect de lege privind plafonarea, la un nivel sustenabil pentru consumatori, a prețurilor la energie și gaze pentru o perioadă de un an.

Considerăm că, după adoptarea legii privind consumatorul vulnerabil, plafonarea este următoarea soluția necesară și eficientă pentru a proteja populația confruntată cu o explozie fără precedent a prețurilor la facturile pe care le primesc în această toamnă”, au transmis social-democrații, prin intermediul unui comunicat de presă.

În opinia lor, demersul este necesar deoarece Executivul se mărginește doar să constate cum românii primesc „oferte aberante de la distribuitorii de energie și gaze, cu scumpiri de 300%”.

În paralel, social – democrații vor chema companiile de utilități să răspundă în fața comisiei parlamentare de anchetă constituite la cererea PSD pentru abuzurile săvârșite prin ofertele scandaloase trimise clienților.

De asemenea, vor chema în fața comisiei conducătorii tuturor instituțiilor publice abilitate, ministrul Energiei, șefii ANRE și Consiliului Concurenței, conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor pentru a le cere să ia cele mai dure măsuri în vederea descurajării comportamentului de speculă al companiilor de stat sau private din piața energetică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole