“Pur şi simplu o nebunie”: Referendum și alegeri regionale în Italia

Italienii au fost chemați să meargă la vot, în cadrul unui referendum naţional – pe 20 septembrie, cu privire la reducerea numărului de parlamentari, dar şi la alegeri regionale – pe 21 septembrie.  

Faptul că italienii s-au pronunțat duminică, 20 septembrie, asupra reducerii numărului de parlamentari, reprezintă o promisiune electorală a Mișcării 5 Stele (M5S) ce ar trebui să se concretizeze. Numărul de parlamentari ar urma să scadă de la 945 la 600, conform La Stampa.

O posibilă victorie a dreptei ar fi o lovitură

Cât privește alegerile regionale de luni, șapte regiuni cu peste 20 de milioane de locuitori au fost implicate în procesul de votare, potrivit AFP. În trei dintre ele, o posibilă victorie a dreptei ar fi o lovitură pentru guvernului lui Giuseppe Conte, coaliţie formată în urmă cu un an între M5S şi Partidul Democrat (PD, centru-stânga). Potrivit presei italiene, frica i-a copleşit pe unii observatori şi preşedinţi de secţii de vot, care s-au retras în masă la nivelul întregii ţări. Oraşul Milano a lansat astfel un apel de urgenţă, sâmbătă, pe reţelele sociale, pentru înlocuirea a 100 de preşedinţi de secţii de votare.

În opinia lui Massimo Galli, medic infecţionist la Milano, aceste alegeri, amânate de mai multe ori, sunt „pur şi simplu o nebunie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...