Purtarea măștii va fi obligatorie în jurul școlilor din județul Galați

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a adoptat o măsură prin care, începând de luni, 5 octombrie 2020. purtarea măştii de protecţie pe o rază de 100 metri în jurul unităţilor de învăţământ din judeţul Galaţi, precum şi în perimetrul acestora, este obligatorie, informează Prefectura Galaţi.

„Având în vedere creşterea numărului de infectări la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţul Galaţi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a adoptat, prin hotărâre, următoarea măsură: Începând cu data de 05.10.2020 purtarea măştii de protecţie pe o rază de 100 metri în jurul unităţilor de învăţământ din judeţul Galaţi, precum şi în perimetrul acestora, este obligatorie”, se arată în informare.

Pe 29 septembrie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a adoptat hotărâri prin care se aprobă scenariul II (galben) de funcţionare pentru toate unităţile de învăţământ din municipiul Galaţi şi comunele Vânători, Cudalbi şi Folteşti, unde gradul de incidenţă al infectărilor cu SARS-CoV-2, în ultimele 14 zile a depăşit pragul de 1 la mie.

Situaţia epidemiologică privind COVID-19 în judeţul Galaţi se prezintă, duminică, astfel: 4.398 persoane confirmate pozitiv de la începutul pandemiei, 3.633 vindecate, 181 decedate, 227 în carantină, 105 în izolare, 9 paturi ocupate la ATI şi 39.164 teste efectuate. 

1 COMENTARIU

  1. Un virus nu este o boală . Doar un procent foarte mic dintre cei expuși la virusul în sine – SARS-CoV-2 – prezintă orice fel de simptome respiratorii acute sau ceea ce putem numi „boala corona virusului”.

    Virusul va fi prezent oriunde, acolo ne așteaptă de cealaltă parte a oricărui ieșire din al nostru blocaj .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole