Purtătoarea de cuvânt a președintelui Biden, testată pozitiv pentru COVID-19 înaintea plecării președintelui în Europa

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a anunţat că a fost testată pozitiv pentru COVID -19 marţi, precizând că preşedintele american Joe Biden a fost testat negativ marţi, relatează AFP.

”Am avut două reuniuni respectând distanţa ieri cu preşedintele şi acesta nu este considerat un caz de contact”, a precizat ea într-un comunicat, în ajunul plecării lui Joe Biden într-o vizită extrem de dificilă, aşteptată în Europa.

Jen Psaki a precizat că are doar ”simptome uşoare” şi că va trece printr-o perioadă de autoizolare de cinci zile.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a fost deja testată pozitiv pentru COVID -19 în toamna trecută, ceea ce a împiedicat-o deja să participe alături de Joe Biden la summitul G20 de la Roma.

Anunţul său survine pe măsură ce cazurile de COVID-19 se înmulţesc în anturajul preşedintelui american. Acesta pleacă miercuri într-o vizită mult aşteptată în Europa, menită să consolideze alianţa occidentală în faţa invadării Ucrainei de către Rusia.

Joe Biden urmează să participe mai întâi la Bruxelles la mai multe reuniuni internaţionale, apoi se va deplasa în Polonia, ţară aliată a Statelor Unite în cadrul NATO şi care se confruntă cu un aflux de sute de mii de refugiaţi ucraineni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...