Purtătorii torței olimpice au avut de-a face cu un parc gol

Purtătorii torţei olimpice a Jocurilor de la Tokyo au traversat marţi un parc gol din Osaka. Aceasta după ce traseul ştafetei în prefectura din vestul Japoniei a fost deturnat de pe drumurile publice.

Cauza deturnării a constituit-o creșterea puternică a cazurilor de Covid-19, potrivit agenţiei Kyodo.

Cu 100 de zile înaintea deschiderii Jocurilor Olimpice, metropola Osaka, afectată recent de un număr record de infectări zilnice cu noul coronavirus, a devenit prima prefectură din Ţara Soarelui Răsare care a renunţat la organizarea ştafetei în formatul său iniţial.

Cum a decurs totul

Alergătorii au purtat flacăra olimpică pe o distanţă de circa 200 m, în Parcul Comemorativ Expo ’70 de la Suita, care a fost închis publicului, evitându-se drumurile publice pe care s-ar fi putut aduna un număr mare de oameni.

Fiecare participant a fost autorizat să invite patru persoane care să urmărească ştafeta, inclusiv familia. Peste 100 de alergători urmează să ia parte la evenimentul organizat timp de două zile în parcul din Osaka, a zecea prefectură pe care flacăra olimpică a vizitat-o de la startul ştafetei, pe 25 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...