Purtătorul de cuvânt al Kremlinului afirmă că armata rusă se străduiește să elibereze Mariupolul și că Putin nu e vinovat de crime de război

Într-un interviu acordat postului de televiziune britanic Sky News, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat joi seară că armata rusă nu e responsabilă de atrocitățile de la Bucea și, de asemenea, că Vladimir Putin nu se face vinovat de crime de război.

Când canalul britanic de televiziune i-a prezentat lui Peskov imagini cu cadavre abandonate pe marginea străzilor după retragerea trupelor ruse, dar şi fotografii făcute din satelit în care se văd aparent aceleaşi cadavre, purtătorul de cuvânt al președintelui rus a spus că sunt falsuri și că „toată situaţia din Bucea nu este decât o farsă bine înscenată de ucraineni, nimic mai mult. Acei bieţi oameni, corpurile neînsufleţite pe care le-am văzut acolo, toate acele cadavre nu sunt victime ale trupelor ruse”. Și a continuat: „Este o tragedie. Dar militarii ucraineni încearcă să utilizeze civili drept scuturi umane, care se ascund după civili şi nu îi lasă să plece din oraşe”. De asemenea, omul Kremlinului a declarat, când a fost întrebat despre mărturiile adunate de organizaţii precum Amnesty International, care consemnează execuţii sumare de civili, violuri şi alte episoade de violenţă fără discernământ, că Moscova „colectează şi ea probe” despre „crimele comise de batalioanele naţionaliste” din Ucraina.

Pe lângă declarațiile de mai sus, mai trebuie precizat că Peskov a mai afirmat că armata rusă se străduiește să elibereze Mariupolul și speră ca acest lucru să se întâmple mai repede: „Armata noastră face tot posibilul pentru a pune capăt acestei operaţiuni. Sperăm ca în zilele următoare, în viitorul apropiat, această operaţiune să-şi poată îndeplini obiectivele sau să se încheie pe calea negocierilor dintre delegaţiile rusă şi ucraineană. Indiferent de câte vieți vor mai fi sacrificate, Mariupolul va fi eliberat din mâna batalioanelor naţionaliste (ucrainene) şi sperăm că acest lucru se va întâmpla mai devreme decât mai târziu”.

Cât despre Vladimir Putin, purtătorul său de cuvânt nu înțelege de ce ar trebui să fie judecat de către un tribunal internaţional pentru presupuse crime de război, informează Agerpres, care citează EFE. „Putin nu este preocupat de această problemă, a spus Peskov, și a arătat că Rusia nu recunoaşte autoritatea Curţii Penale Internaţionale. „Respingem că armata rusă are vreo legătură cu aceste atrocităţi, cu aceste cadavre care au fost expuse pe străzile din Bucea”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole