Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, mesaj pro-vaccinare: „M-am cutremurat când am auzit că Sfânta Împărtășanie e cel mai bun vaccin”

Vasile Bănescu îi critică pe preoții care nu susțin vaccinarea și care le-au spus credincioșilor că „vaccinul autentic și cel mai bun este Sfânta Împărtășanie”.

Mă gândeam la un joc de cuvinte nefericit pe care îl fac unii declarați zgomotos antivacciniști din rândul clerului, oameni care spun că nu ne trebuie vaccin pentru că vaccinul autentic și cel mai bun este Sfânta Împărtășanie. Când am auzit asta m-am cutremurat. Nu pentru că Sfânta Împărtășanie nu ar fi lucrul cel mai sfânt din viața noastră, a creștinilor, ci pentru că e comparat acest lucru, cel mai sfânt, trupul și sângele lui Cristos, cu un vaccin”, a spus Bănescu într-o emisiune televizată.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei este vaccinat împotriva Covid-19.

Luna trecută, el a fost confirmat cu COVID-19 şi a precizat atunci că s-a infectat cu o zi înainte de rapel, după ce a luat virusul de la un coleg.

Bănescu a anunțat că a făcut o formă ușoară a bolii și susține că situația ar fi putut fi diferită dacă nu ar fi primit o doză a serului anti-COVID.

1 COMENTARIU

  1. Catastrofa Covid-19 din India reflectă ani de neglijare a sistemului său de sănătate.
    Guvernul pro-naționalist din Narendra Modi este parțial vinovat de faptul că nu a oprit sărbătoarea religioasă hindusă Kumbh Mela care a adus 2,5 milioane de oameni în râul Gange și că a continuat mitinguri politice care au atras mase de oameni. Dar mult mai mult decât hiper naționalismul este responsabil pentru această catastrofă.
    Credeți ca in mâinile lui Covid-19, Romania ar răsufla cu ușurință după un aer proaspăt plin de oxigen prin al nostru sistem de sănătate învechit și șubrezit de nepăsare?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...