PUTEREA a stricat aranjamentele conducerii UMF Carol Davila: Examenul de licență se dă pe suport de hârtie

Prin dezvăluirile de astăzi, PUTEREA a stricat jocurile conducerii Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București de a organiza examenului de licență online sub supravegherea STS cu bibliografie de rezidențiat și anul acesta licența se va da tot în forma clasică a testelor, pe suport de hârtie.

 „Examenul de licență este unul particular”

Decanul Facultății de Medicină, prof. dr. Florin Cătălin Cîrstoiu, finul fostului președinte Traian Băsescu, a transmis săptămâna trecută un mesaj incredibil către studenții de la UMF Carol Davila București care urmau să dea licența în acest an.

Examenul de Licență din anul 2021 este unul particular.. și se va desfășura după o bibliografie nouă, identică și pentru Examenul de Rezidențiat. Este pentru prima dată când noile tratate medicale tipărite recent vor fi folosite pentru un examen tip grilă în România, ceea ce este o premieră pentru voi, studenții, dar și pentru noi, cadrele didactice”, se menționează în mesajul decanului Florin-Cătălin Cîrstoiu.

Totodată, Cătălin Cîrstoiu le transmite studenților că „Examenul ar putea fi particular prin folosirea unui format nou de examinare – prezență fizică, dar cu suport digital”.

Ce înseama acest lucru? „Înseamnă că partenerul nostru, Serviciul de Telecomunicații Speciale, ne va pune la dispoziție tablete, suport digital al testului grilă. Fiecare viitor absolvent va primi un test propriu, randomizarea testului master fiind particulară pentru fiecare. Tableta va permite să răspundeți la întrebări, să reevaluați răspunsurile, să le recorectați, să amânați o întrebare mai dificilă. Cu alte cuvinte, nu vom mai folosi suportul tipărit. Rezultatul este imediat, clasificarea finală este imediată și fiecare va primi pe adresa de email o copie a răspunsurilor, dar și a testului“, a justificat decanul Facultății de Medicină demersul către student.

Practic, conducerea UMF Carol Davila avându-l ca rector pe Viorel Jinga, prin mesajul transmis de decanul Cătălin Cîrstoiu, vroia să se renunțe la testul de licență pe suport tipărit și să se introducă un examen online tip grilă, ceea ar fi fost o catastrofă pentru medicina românească existând riscul ca absolvenții să fie slab pregătiți și, astfel, calitatea prestației medicale a viitorilor medici o să scadă vertiginos.

Cătălin Cîrstoiu s-a răzgândit: „Examenul de licență se va da pe suport de hârtie”

Numai că astăzi, decanul Cătălin Cîrstoiu s-a resemnat și a anunțat printr-un mesaj scris (vezi documentul în facsimil) că „Examenul de Licență 2021 va încerca să fie cea mai bună simulare a Concursului de Rezidențiat 2021″, adică „vom utiliza forma clasică a testelor, pe suport  de hârtie, tocmai în sensul pregătirii și antrenării voastre pentru acest tip de concurs”.

Dar, în același timp, finul lui Băsescu a anunțat că „Decanatul își va intensifica eforturile de digitalizare instituțională, va încerca să perfecționeze acest tip de examen cu suport digital și va susține aplicabilitatea acestui sistem și pentru Concursul Național de Rezidențiat”.

Adică, dacă nu a mers testarea online sub supravegherea STS la examenul de licență poate sunt mai multe șanse la rezidențiat. Rămâne de văzut cea a urmărit conducerea UMF Carol Davila prin bulversarea examenului de licență și ce se urmărește la rezidențiat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...