Puterea de la Moscova pregătește terenul psihologic. Pentru ce anume, explică Teodor Baconschi

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi a declarat că puterea de la Moscova pregătește terenul psihologic, fie pentru un război de rutină, fie pentru o retragere. Acesta a mai spus că deși Occidentul se aștepta la un anunț important pe 9 mai, în timpul paradei de la Moscova, Putin nu a spus nimic.

Rusia seamănă tot mai mult cu un submarin

El a mai adăugat că la nivelul MAE, comunicarea politică era importantă: „Nimeni nu spune că acum sunt toate condițiile pentru relansarea unor negocieri serioase. Dar nu prea mai primim semnale. (…) Au apărut în corul purtătorilor secundari de mesaj de la Moscova critici explicite la adresa incapacității militare a Federației Ruse, în ceea ce ei oficial numesc confruntarea cu NATO”.
Teodor Baconschi mai spune că Rusia seamănă tot mai mult cu un submarin, pentru că rupe toate legăturile cu Occidentul: „Cred că sistemul în ansamblul lui începe să pregătească psihologic terenul pentru fie un război de mică intensitate, un război de uzură în care să aibă loc doar hărțuieli, fie pentru pregătirea unei retrageri. Rusia seamănă din ce în ce mai mult cu un submarin. Nu mai vedem măcar că la nivel simbolic se păstrează punțile de legătură cu adversarii occidentali”.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

 1. Între o potențială victorie a Rusiei și o potențială victorie a Ucrainei în războiul Rusia-Ucraina din 2022, care va avea un impact mai mare asupra geopoliticii și dinamicii regionale?

  Fără îndoială, victoria Ucrainei va avea cel mai mare impact.

  Intrând în război, oamenii se așteptau ca Rusia să câștige. Erau o superputere. Aveau Armata Roșie. Au depășit Ucraina ca mărime militară.

  Dar asta nu s-a întâmplat. Spre surprinderea tuturor, Ucraina și-a ținut cont și a împins armata rusă înapoi.

  Putin este împărat și împăratul nu are haine.

  Din punct de vedere geopolitic, Rusia își pierde influența. Din cauza eșecurilor lor, căutați Suedia, Finlanda, Ucraina și Moldova să încerce să adere la NATO.

  Acțiunile lui Putin vor fi împins aceste țări în brațele NATO. Nu le mai pasă de amenințările lui împotriva lor dacă se alătură.

  Rusia la nord și vest va fi mărginită de țările NATO. Nu va mai avea pe cine să invadeze.

  Poate că Rusia va decide să se alăture restului lumii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole