Putin a triplat retroactiv taxele pentru mașinile de lux, după impunerea sancțiunilor

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat o lege care crește de trei ori taxa pentru mașinile de lux, de la 3 milioane la 10 milioane de ruble, informează presa rusă.

Acum, proprietarii de mașini cu o valoare cuprinsă între 3 milioane și 5 milioane de ruble trebuie să plătească impozit cu un coeficient de 1,5. Legea va fi aplicată retroactiv, de la 1 ianuarie 2022, informează publicația economică kommersant.ru.

Pentru mașinile cu vârsta de un an sau doi, aceasta este de 1,3, iar pentru cele cu vârsta de doi sau trei ani – 1,1.

Mașinile incluse pe lista celor ”de lux” sunt BMW, Mercedes-Benz, Audi, Jaguar, Porsche, Rolls-Royce, Land Rover, Maserati, Lamborghini, Ferrari, Bentley și Aston Martin.

Legea a fost adoptată ca una dintre măsurile de sprijin public în contextul sancțiunilor împotriva Rusiei impuse ca răspuns la ”operațiunea militară” din Ucraina.

Ca urmare a retragerii mai multor companii auto, precum și a creșterii cursului de schimb valutar, prețurile mașinilor au crescut brusc.

Prețurile pentru mașinile naționale au crescut în medie cu 20%, în timp ce cele pentru mașinile străine au crescut cu 30-40%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole