Putin acuză SUA că vor să mențină conflictul din Ucraina

Publicat: 17 aug. 2022, 07:31, de Nina Marcu, în Internațional
Putin acuză SUA că vor să mențină conflictul din Ucraina

Carne de tun, așa a zis Vladimir Putin în timpul conferinței internaționale de securitate care are loc la Moscova, că sunt ucrainenii.

Ba, mai mult, după cum transmite Tass, liderul de la Kremlin acuză occidentul și, în special, SUA că fac din poporul lui Volodimir Zelenski carne de tun: „SUA și occidentul au nevoie de conflicte, ca să-și mențină hegemonia. Ei vor să nu se încheie conflictul. Pentru asta fac din ucraineni carne de tun. Situația din Ucraina sugerează că Statele Unite încearcă să prelungească durata acestui conflict care a început în deplină conformitate cu statutul ONU. Trebuie să se restabilească respectul față de lege.”

De asemenea, Putin a vorbit despre vizita președintelui Camerei, Nancy Pelosi, în Taiwan, afirmând că „ a fost o provocare atent planificată pentru a submina echilibrul internațional și a destabiliza lumea”.

Putin a subliniat că „obiectivele operațiunii speciale sunt clar definite: garantarea securității Rusiei și a cetățenilor noștri, ca și protejarea locuitorilor din Donbass de genocid”.

Englezii cred că declarația lui Putin vine pe fondul faptului că flota rusă din Marea Neagră se află în dificultate și nu poate „să exercite un control efectiv”, limitându-se la operațiuni de patrulare. „Eficacitatea limitată a flotei ruse subminează strategia de invazie a Moscovei. Ceea ce-l face pe Putin să găsească vinovați.”