Fost ministru de externe: Putin amenință cu atacul nuclear pentru a contracara izolarea economică a Rusiei

Fostul ministrul de Externe și diplomat de carieră este de părere că negocierile sunt singura șansă de încetare a conflictului armat. Meleșcanu spune că în urma negocierilor ar trebui ca ambele tabere să obțină soluții favorabile.

„Cu adevărat necesar este să se treacă la negocieri adevărate. Politicienii trebuie să facă totul pentru ca războiul să înceteze. Președintele Zelenski a avut două teme atunci când a spus că este dispus să înceapă negocierile cu Rusia: acestea să nu aibă loc în Belarus și integritatea Ucrainei.

Este nevoie de negocieri care să ducă la soluții favorabile pentru ambele părți. Putin forțează nuclearul în alertă numai pentru a încerca să minimizeze și să contracareze o izolare economiă a Rusiei. Dacă luăm serios Ucraina, vedem că are Cernobîl, un element serios și că există peste 30 de centrale atomice în Ucraina. Pe problemele economice nimeni nu discută, ci doar despre armată.

În realitate, problemele economice sunt existențiale pentru ambele tabere. Ucraina are al doilea zăcământ de uraniu din lume și este și unul dintre grânarii Europei, deci trebuie să avem grijă și de relațiile economice dintre cele două state. Ucraina este o punte între Occident și Orient”, a declarat Teodor Meleșcanu în emiskinea „Culisele Puterii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...