Putin: Dosar pentru genocid deschis la Curtea Internațională de Justiție. Motivele și primul termen (documente)

Vladimir Putin se confruntă cu acuzații de geneocid, un prim termen în dosarul internațional deschis pe adresa sa fiind la începutul săptămânii viitoare.

Curtea Internațională de Justiție va organiza audieri publice în cazul privind acuzațiile de genocid, conform Convenției privind prevenirea și pedepsirea infracțiunilor de genocid (Ucraina v. Federația Rusă) pe 7- 8 martie 2022.

Audierile vor fi dedicate cererii Ucrainei de indicare a măsurilor provizorii.

După cum explică în Ucraina în plângerea înaintată pe 26 februarie (ICJ Genocide Case – Application Instituting Proceedings FINAL.docx (icj-cij.org), Federația Rusă a susținut în mod mincinos că au avut loc acte de genocid în regiunile Lugansk și Donețk din Ucraina și, pe această bază, a recunoscut așa-numitele „Republică Populară Donețk” și „Lugansk”. Apoi a declarat și implementat o „operație militară specială” împotriva Ucrainei cu scopul expres de a preveni și pedepsi presupusele acte de genocid care nu au nicio bază reală de fapt. Sprijinindu-se pe aceste acuzații false, Rusia este acum angajată într-o invazie armată a Ucrainei care implică încălcări grave și pe scară largă ale drepturilor omului, respectiv ale poporului ucrainean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...