Putin e îngrijorat de catastrofele naturale de amploare din Rusia, țară afectată de incendii și inundații

Preşedintele Vladimir Putin s-a declarat sâmbătă îngrijorat de catastrofele naturale de o amploare fără precedent din Rusia, ţară confruntată cu două incendii devastatoare în Siberia şi cu inundaţii grave în sud, transmite AFP.

„Amploarea şi natura catastrofelor naturale în anumite regiuni este absolut fără precedent”, a declarat Putin într-o reuniune retransmisă la televiziune, cerând guvernului să acţioneze rapid şi eficient în faţa problemelor ecologice.

Şeful statului rus s-a referit la incendiile de pădure din Siberia şi Extremul Orient, agravate de secetă şi propagate de vântul puternic.

„Toate acestea arată încă o dată că în viitor este important să ne implicăm într-o manieră profundă şi sistematică în programul climatic şi de mediu”, a adăugat Vladimir Putin.

Incendiile din Siberia au distrus deja peste 16,6 milioane de hectare, în special în Iakutia, zonă vastă dar puţin populată.

Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, al cărui şef a venit joi în Iakutia, a anunţat că a creat un centru de coordonare pentru a face faţă acestor incendii împotriva cărora au fost mobilizate 5.000 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...