Putin: Occidentul pregătea „invadarea ținuturilor noastre istorice, inclusiv a Crimeei”

Vladimir Putin a acuzat Occidentul, luni, în Piața Roșie, că pregătea „invadarea ținuturilor noastre istorice, inclusiv a Crimeei”.

Reuters a tradus – și Euronews a preluat –  câteva dintre pasajele cheie ale discursului lui Vladimir Putin din această dimineață în Piața Roșie, în care a învinuit Occidentul pentru luptele din Ucraina:

„În ciuda dezacordurilor din relațiile internaționale, Rusia a susținut întotdeauna crearea unui sistem de securitate egală și indivizibilă, un sistem vital pentru întreaga comunitate internațională.

„În decembrie anul trecut, am propus încheierea unui acord privind garanţiile de securitate. Rusia a cerut Occidentului să intre într-un dialog onest, în căutarea unor soluţii rezonabile de compromis, să ţină cont de interesele celuilalt. Totul a fost în zadar”.

„Țările NATO nu au vrut să ne asculte, adică aveau de fapt planuri cu totul diferite, iar noi am văzut asta. În mod deschis, pregătirile erau în curs pentru o altă operațiune punitivă în Donbas, invadarea ținuturilor noastre istorice, inclusiv a Crimeei”.

„La Kiev, au anunțat posibila achiziție de arme nucleare, blocul NATO a început să preia în mod activ controlul militar asupra teritoriilor adiacente ale noastre. Ca atare, a fost creată sistematic o amenințare absolut inacceptabilă pentru noi și, mai mult, direct la granițele noastre.

„Totul indica că o ciocnire cu neo-naziștii, banderiții [simpatizanții naziști ucraineni], susținuți de Statele Unite și de partenerii lor juniori, a fost inevitabil.”

„Am văzut că infrastructura militară a fost intensificată, sute de consilieri militari lucrând și livrări regulate de arme moderne de la NATO. (Nivelul) pericolului creștea în fiecare zi. Rusia l-a respins preventiv pe agresor. Era necesar, în timp util și… corect. Decizia unei țări suverane, puternice și independente.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole