Putin… Sau Fața războiului

Așa îl vede o tânără din Ucraina pe Vladimir Putin, ca în fotografiile alăturate. Ea a creat, din gloanțe, un portret impresionant al președintelui rus Vladimir Putin. Pentru acest, să-i zicem tablou, artista a avut nevoie de 5000 de gloanțe adunate de prin locurile unde s-a tras. Portretul se numește Fața războiului și este realizat de Daria Marchenko.

Când așa, când așa…

Putin, țarul, dictatorul, liderul, nebunul de la Kremlin – zilele astea i se spune în fel și chip – este portretizat într-un costum închis la culoare și poartă o cravată, cum altfel, roșie. Artista – prin forța lucrurilor – i-a dat înălțimea de peste doi metri, iar Putin domină, astfel, întreg atelierul Dariei Marchenko. Fața liderului rus, după cum spune cea care a realizat portretul, își schimbă expresia în funcție de lumină, astfel că privirile sale trec de la posomorâte la mai liniștite. „El poate fi mândru, confuz sau serios. El poate arăta ca o persoană pe un afiș sovietic sau poate fi Superman. Când oamenii văd că expresia lui se schimbă, înțeleg că dezvăluie anumite lucruri. A dormi în aceeași cameră cu Putin, a fost puțin înfricoșător la început. Dar m-am obișnuit”, spune tânăra în vârstă de 33 de ani.”

Portretul lui Putin, intitulat Fața războiului, este primul dintr-o serie numită Cele cinci elemente ale războiului. Alte două tablouri, construite pe același tipic, din gloanțe, vor fi dedicate inimii și spiritului războiului, după cum precizează artista. Un altul s-ar putea numi The Brains Behind the War, dar nu e bătut în cuie. „Un glonț înseamnă o viață întreruptă. Aș vrea să realizeze toată lumea acest lucru!” – mai afirmă artista. Deci, putem deduce că munca ei poate fi considerată un protest împotriva războiului și un manifest pentru pace.

Daria Marchenko e convinsă că, deși în Rusia doar Moskovsky Komsomolets a scris două rânduri despre arta ei și portretul dedicat președintelui Rusiei, Putin știe că a fost „băgat în cărți” cu 5000 de gloanțe.

Gloanțe în găleți

În atelier, artista ucraineană are mai multe găleți și lăzi pline cu gloanțe. Materie primă pentru alte lucrări făcute cu meticulozitate și asumare. Nu adună singură gloanțele pe care le folosește. Toți prietenii care îi cunosc activitatea și arta îi sar în ajutor. Primul pumn cu gloanțe l-a primit de la iubitul ei, un membru activ al mișcării Euromaidan, care l-a răsturnat pe președintele Viktor Ianukovici și l-a forțat să plece în exil rusesc.

Daria Marchenko este o artistă care spune în felul ei un nu hotărât războiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...