Puțini știu: Sofia Vicoveanca deține Ordinul „Crucea Bucovinei”

Cunoscuta interpretă de muzică populară Sofia Vicoveanca a primit zilele acestea, din partea ÎPS Calinic, cea mai înaltă distincţie pentru mireni a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor: Ordinul „Crucea Bucovinei”.

Născută în nordul Bucovinei, la Toporăuţi, lângă Cernăuţi, doamna Sofia Vicoveanca a poposit la umbra Mănăstirii Putna, la Vicov, de aici şi numele de scenă „Vicoveanca”, atât de drag ei şi nouă. Poartă cu vrednicie şi numele Sfintei Muceniţe Sofia, străduindu-se în toate zilele să arate că înţelepciunea este o virtute care împodobeşte sufletul şi-l face să vibreze armonios, fiind pe plac lui Dumnezeu şi oamenilor. Impresionantă e activitatea îndrăgitei cântăreţe de muzică populară şi poetă. 62 de ani a cântat, a cules texte vechi şi le-a interpretat cu măiestrie.

A scos la lumină cântece vechi din bătrâni şi a ţinut aprinsă cu putere flacăra dragostei pentru cântecul popular şi portul nostru tradiţional. Ambasadoare a Bucovinei şi a României în întreaga lume, dna Sofia Vicoveanca este un apostol cu o credinţă mare, de o nobleţe rară, cu o eleganţă firească de creştin iubitor de tradiţiile noastre sfinte’‘, a transmis Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Potrivit sursei citate, Ordinul „Crucea Bucovinei” a fost înmânat îndrăgitei cântăreţe de muzică populară de către PS Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. Evenimentul a avut loc, joia trecută, în ziua sărbătoririi Sfintei Muceniţe Ecaterina, la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, în cadrul celei de a doua ediţii a „Dialogurilor cu folos”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...