Qatar Airways și Airbus au pus capăt scandalului care durează de 18 luni

Qatar Airways și Airbus au anunțat că au ajuns la o înțelegere amiabilă și reciproc agreată, referitoare la disputa juridică privind degradarea suprafețelor și consemnarea la sol a aeronavelor A350.

După 18 luni de certuri puternici, Qatar Airways și Airbus s-au împăcat. Cele două companii au ajuns la o înțelegere într-o dispută juridică de lungă durată privind siguranța avionului de linie A350

Un proiect de reparații este în curs de desfășurare și ambele părți așteaptă cu interes ca aceste aeronave să fie readuse în stare de navigabilitate.

Detaliile acordului sunt confidențiale, iar părțile implicate vor încheia acum acțiunile legale.
Acordul nu reprezintă o asumare a răspunderii a niciuneia dintre părți. Acest acord va permite Qatar Airways și Airbus să meargă mai departe și să colaboreze împreună ca parteneri.

Airbus a efectuat modificări de proiectare la avioanele de pasageri A350, pe fondul unei dispute de 2 miliarde de dolari cu Qatar Airways privind daunele suprafeței acestora, care s-a extins la o dezbatere privind siguranța.

Cele două companii s-au confruntat în instanță de luni de zile privind impactul asupra siguranței al exfolierii vopselei, care a expus coroziunea sau golurile dintr-un sub-strat de protecție metalică împotriva trăsnetului.

În centrul carcasei se află un sandwich de folie de cupru, între fuzelajul de carbon și vopseaua exterioară a avioanelor A350, conceput pentru a permite ca fulgerele să se scurgă în siguranță. Reuters a relatat pentru prima dată în noiembrie 2021 că Airbus studiază un nou tip de folie, cunoscut sub numele de folie de cupru perforată (PCF), inițial pentru că era mai ușoară decât folia de cupru expandată (ECF) actuală, dar și pentru că ar reduce apariția crăpăturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

ITI Delta Dunării – cea mai mare deturnare de fonduri europene....

Subiectul “ITI Delta Dunării” (investiții teritoriale integrate) este un subiect ce va stârni și mai mult interesul public, pe măsura ce ne apropiem de...