Quebec: Un tată nevaccinat contra Covid pierde temporar dreptul de a sta cu copilul său

Tribunalul din Quebec, Canada, a suspendat recent, temporar, dreptul unui tată de a sta cu copilul său, pe motiv că nu este vaccinat și se opune măsurilor sanitare.

Decizie din 23 decembrie, transmisă de ziarul ”le Devoir” de la Quebec care a fost consulată de ziariștii de la AFP, susține că nu este în interesul copilului de a fi în contact cu tatăl lui, care nu este vaccinat și s-a opus măsurilor sanitare în contextul epidemiologic actual, transmite BFMTV.

În perioada sărbătorilor de sfârșit de an, tatăl a cerut prelungiarea dreptului de a sta cu copilul său. În final, judecătorul a suspendat până în luna februarie acest drept, exceptând cazul în care tatăl se decide să se vaccineze.

Judecătorul a reținut citate din postările tatălui pe rețelele sociale  care arată că el se opune vaccinurilor și măsurilor sanitare.

Potrivit acestuia, protecția copilului contra virusului nu este totală și pare chiar că este necorespunzătoare contra variantei Omicron, care se răspândește în prezent în Quebec.

Pe de altă parte, mama locuiește împreună cu partenerul ei și cu ceilalți doi copii ai lor – cu vârste de șapte luni și patru ani -, care nu sunt vaccinați, deoarece, în Canada, vaccinarea anti Covid este autorizată de la vârsta de 5 ani.

În aceste condiți, nu este în interesul celor trei copii ca tătăl să poată sta cu cel care are 12 ani, precizează judecătorul.

Majoritatea adulților din Quebec (90%) sunt vaccinați. Totuși, în Quebec, în ultimele săptămâni, se înregistrează o creștere a contaminărilor și spitalizărilor din cauza ritmului îngrijorător de răspândire a variantei Omicron.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole