Racheta chinezească s-a prăbușit! Unde au ajuns frânturi din aceasta

Resturile celei mai mari rachete chineze au ajuns duminică în Oceanul Indian, după ce mare parte din componente au ars odată cu reintrarea în atmosferă, informează Reuters.

În ultima săptămână s-au stârnit îngrijorări legate de locul şi momentul în care resturile rachetei Long March 5B urmează să cadă, după ce China nu a mai controlat-o.

Partea principală din uriaşa rachetă a ajuns la vest de arhipelagul Maldive. Presa chineză a raportat că părţi ale rachetei au reintrat în atmosferă la ora Chinei 10:24. 

Racheta Long March 5B a lansat, pe 29 aprilie, primul modul al Chinei pentru staţia spaţială Tianhe. Era de așteptat ca părţi din rachete să cadă înapoi pe Pământ, dar cazul acesteia a stârnit îngrijorări din cauza lipsei controlului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Caracatița politică și de afaceri din Dolj, păstorită de SRI, denunțată...

Un denunț exploziv la Serviciul Român de Informații, făcut de un afacerist din Craiova, cu circa o lună înainte ca Eduard Hellving să plece...