Rachetă rusească scăpată de sub control. Urmează să intre în atmosfera Pământului

O rachetă rusească scăpată de sub control urmează să intre în atmosfera Pământului în următoarele 24 de ore. Angara-A5 a fost lansată pe 27 decembrie 2021, din nord-vestul Rusiei, într-un test de verificare a unei noi tehnologii.

În general, deșeurile spațiale ard când intră în contact cu atmosfera planetei, dar e posibil ca obiectele mari să provoace pagube dacă pică în zone locuite. Racheta călătorește cu 7,5 km pe secundă și cântărește cam patru tone, fără combustibil.

„În următoarele 24 de ore racheta va cădea, dar unde, nimeni nu poate spune, pentru că în va efectua mai multe mișcări de revoluție în jurul globului”, a declarat Holger Krag, director în Agenția Spațială Europeană, pentru CNN. Deși e improbabil să rănească pe cineva, „riscul e real și nu poate fi ignorat”, a punctat Holger Krag. La începutul anului trecut, China lansat o rachetă, cu ocazia inagurării unei stații spațiale, care nu a mai putut fi controlată.

Resturile acestei rachete au ajuns în Oceanul Indian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...