Rădoi este la un pas să piardă controlul spațiilor comerciale de la metrou

La Metrorex a avut loc astăzi o ședință a Consiliului de Administrație. Conform surselor Puterea, managementul va trebui să solicite un control ISU la toate spațiile comerciale ale Metrorex pentru a stabili dacă sunt respectate normele de siguranță.

De asemenea, vor fi scoase la concurs mai multe funcții de conducere, printre care și cea de Director Comercial. Consiliul de Administrație cere ca în special la concursul pentru aceasă poziție să poată participa inclusiv candidați din afara Metrorex.

Dar pentru aceasta este nevoie de acordul sindicatelor, deoarece în CCM (contractul colectiv de muncă) acestea au insistat permanent ca în cazul funcțiilor de conducere scoase la concurs, una dintre condiții să fie o experiență de minim jumătate din vechimea în muncă în Metrorex.

CA a insistat ca funcția de Director Comercial nu este una tehnică și ca atare este normal să poată participa inclusiv candidați din exterior care au performanțe în domeniul gestionării unor contracte care vizează spațiile comerciale.

În ceea ce privește interimatul la conducerea Metrorex SA, CA a decis anularea sporului de 30% pentru persoanele care exercită funcția de director general interimar prin procedura preluării de atribuții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...