Radoslav Kedzia, Huawei: Peste 90% dintre incidentele de securitate sunt provocate de utilizatori, nu de furnizorii de echipamente sau de produsele acestora

Europa este a doua casă pentru Huawei, a declarat Radoslaw Kedzia, vicepreședintele pentru Europa Centrală și de Est la evenimentul Huawei Innovation Day. Compania susține direct și indirect 220.000 de angajați în Europa și contribuie cu 16 miliarde euro anual la PIB-ul european.

„Dintre cei 194.000 de angajați ai companiei la nivel global peste 15.000 sunt în Europa. Avem două sedii regionale de coordonare a operațiunilor și două centre de livrare în Ungaria. De asemenea, avem 23 de centre de dezvoltare în 14 locații europene, cu peste 2.400 de angajați”, spune Radoslaw Kedzia. „Am aplicat pentru 3.524 de brevete de invenții, ceea ce ne plasează pe locul 1 în Uniunea Europeană. Operăm și patru centre de securitate cibernetică în Europa, precum și 20 de centre de inovație”, a adăugat vicepreședintele Huawei.

Kedzia a prezentat și concluziile unui raport Oxford Economics, care a arătat că activitatea directă și indirectă a Huawei a generat o contribuție de 16,4 miliarde euro la PIB-ul europan în 2019. Veniturile generate pentru autoritățile fiscale s-au ridicat la 6,6 miliarde euro, dintre care compania a achitat direct 1,6 miliarde euro.

Optimism în privința viitorului

Referitor la evoluția afacerilor Huawei în regiunea pe care o supervizează, Kedzia a arătat că este optimist. „Suntem mulțumiți cu evoluția businessului în acest an în regiune, putem observa un progres. Este prea devreme să anunțăm vreun rezultat pentru că anul nu s-a încheiat, iar rezultatele sunt anunțate numai după ce sunt audiate de KPMG. Dar am continuat investițiile în Europa, în special în țările în care mediul de business și pe4rspectivele sunt favorabile sau predictibile. Am deschis un nou centru de cercetare și dezvoltare în Ungaria și sperăm să continuăm și în alte țări pentru a contribui la creșterea economiei. Nu am făcut concedieri și nici nu avem de gând să o facem. În anumite sectoare am crescut numărul de angajați și sperăm să creștem mai multe pentru a putea angaja și mai mulți oameni”, a spus Radoslaw Kedzia.

Pe segmentul 5G, Huawei a înregistrat progrese. „Îi susținem pe clienții noștri. Noi doar le oferim echipamentele, nu construim rețele efectiv. Numărul de contracte pentru livrarea de tehnologie 5G este confidențial, respectăm connfidențialitatea impusă de clienți prin contractele semnate”, a arătat Kedzia.

Acesta a subliniat și faptul că securitatea cibernetică este foarte importantă, dar este necesar ca discuțiile să se concentreze pe aspectele tehnice, nu politice. „Toate țările au nevoie de legislație pentru securitatea cibernetică și toate companiile și instituțiile ar trebui să fie atente la aceste aspecte. Dar legislația trebuie să includă detalii tehnice. Statisticile arată că peste 90% dintre incidentele de securitate care au legătură cu datele personale sunt provocate de utilizatori, nu de furnizorii de echipamente sau de produsele acestora. Ar fi recomandat ca proiectele de lege privind securitatea cibernetică să includă condiții tehnice clare privind securitatea rețelelor, nu elemente geopolitice”, a concluzionat Radoslaw Kedzia.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole