Nu este o noutate! Radu Țincu: Numărul infectărilor cu Covid se va dubla de la o zi la alta

Chiar dacă vorbim de o tulpină mai puțin periculoasă, vorbim de un număr de infectări cu Covid care se va dubla de la o zi la alta în perioada următoare.

În scurt timp, spitalele nu vor mai face față numărului mare de pacienți. Pentru a încetini răspândirea tulpinii Omicron, românii trebuie să respecte distanțarea socială și să poarte măști, spune Radu Țincu.

„Ne așteptăm ca în perioada imediat următoare accelerarea să fie una extrem de importantă, cu dublarea numărului de cazuri de la o zi la alta, pentru că așa s-a întâmplat în Europa.

Dacă vom avea un număr de 25-30.000 de cazuri pe zi și 10% vor necesită spitalizare, este evident că într-o perioada relativ scurtă de timp sistemul sanitar se va epuiza.

Ceea ce trebuie să facem este să încetinim ritmul de propagare. Sunt doua posibilități: implementarea măsurilor de distanțare și masca de protecție. Oamenii trebuie să înțeleagă că trebuie să evite zonele aglomerate. Iar dacă se vor găsi în zone aglomerate, atât exterioare, dar mai ales interioare, să poarte masca de protecție.

Masca de protecție chirurgicală este recomandată de toți specialiștii la unison”, a declarat Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...