Raed Arafat, despre certificatul verde: Dacă se va decide că îl vom utiliza și pe plan național, va fi pentru activitățile esențiale

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că sunt în discuție diverse măsuri, inclusiv folosirea certificatului european de vaccinare aici, în țară.

În alte state, certificatul verde, care atestă vaccinarea, testarea negativă sau trecerea prin boala COVID-19, se folosește pentru accesul în locurile esențiale, când rata de infectare este ridicată. „Să vedem dacă acest lucru va fi și aici”, a punctat Arafat, citat de Digi24.

Precizările vin în contextul în care numărul infectărilor cu coronavirus a început iar să crească în România, dar ritmul de vaccinare anti-COVID e în continuare unul lent.

Șeful DSU a admis după o anumită incidență a cazurilor, de 2-3 la mie, este posibil să se ia anumite măsuri locale și în România:

 „Cu siguranță toate regulile vor fi stabilite până atunci, cel mai probabil hotărârea de guvern care va prelungi starea de alertă pe 12 septembrie va include toate aceste aspecte”.

Deocamdată, sunt în discuție diverse măsuri, inclusiv folosirea certificatului european de vaccinare aici, în țară.

„Dacă se va decide că îl vom utiliza și pe plan național, va fi pentru activitățile esențiale și pentru locurile unde se poate răspândi mai ușor boala, dar acest lucru trebuie stabilit la nivel de lege, iar acest lucru se va discuta cu Ministerul Sănătății să vedem care va fi decizia finală”, a mai afirmat Raed Arafat.

Secretarul de stat a mai precizat că nu se va mai ajunge la carantina națională și probabil nici școlile nu se vor mai închide complet deoarece acum, spre deosebire de valurile precedente de coronavirus, avem la dispoziție vaccinul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...