Raed Arafat, în contextul transferului pacienților bolnavi de COVID în Germania: Prietenii la nevoie se cunosc!

Un număr de 18 români bolnavi de COVID-19 ajung în Germania în această săptămână. Anunțul a fost făcut de Raed Arafat, șeful DSU, luni, la plecarea primilor șase pacienți din România. 

Mâine va fi încă un transfer tot cu 6 pacienți, dar cu un avion al Forțelor Aeriene Române, cu o echipă SMURD și din MApN, iar poimâine, din nou 6 pacienți. 

Ce se întâmplă acum ne arată ce înseamnă să ai prieteni. Am văzut în ultima perioadă foarte mult sprijin şi, clar, prietenii la nevoie se cunosc. În acest moment asistăm la un sprijin în momente grele, care a inclus o parte – medicamente şi o parte – preluare de pacienţi, în total 18 pacienţi. Solidaritatea pe care o vedem la acest moment ne arată că România nu este singură când trece prin momente grele şi că Germania a venit în sprijinul nostru cu acest suport şi cu o echipă medicală care este cu noi de mai multe zile. Le mulțumesc autorităților germane, prin dl ambasador și prin colegii care au fost cu noi în ultimele zile. Ei vor rămâne cel puțin încă două zile până când se finalizează ultima misiune de transfer„, a declarat șeful DSU.

Pacienţii sunt însoţiţi, pe durata transferurilor, de echipe medicale de specialitate.

Până în prezent, peste 40 de pacienți vor fi de luni în Germania, Ungaria și Austria, Polonia, în ultimele trei țări aceștia fiind deja internați. În total, 54 de români bolnavi de COVID-19 vor fi internați în spitale din patru țări europene, pentru tratament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...