Rafael Nadal s-a retras de la Australian Open, din cauza unei accidentări 

Publicat: 07 ian. 2024, 16:50, de Oana Dințică, în SPORT , ? cititori
Rafael Nadal s-a retras de la Australian Open, din cauza unei  accidentări 

Tenismenul Rafael Nadal s-a retras de la Australia Open 2024, din cauza unei accidentărie și se va întoarce în Spania pentru tratament.

După ce a câștigat primele două meciuri în turneul ATP 250 de la Brisbane, Australia, matadorul i-a învins pe Dominic Thiem și pe Jason Kubler. În sferturile de finală a cedat, însă, în fața australianului Jordan Thompson, meciul în care spaniolul s-a și accidentat. 

În 2023, Rafael Nadal a mai stat un an pe bară din cauza unei accidentări la mușchiul psoas. Atunci tenismenul a trecut printr-o operație la șold și mai multe antrenamente de recuperare.  

„Am muncit foarte mult în timpul anului pentru această revenire și, așa cum am menționat întotdeauna, scopul meu este să fiu la cel mai bun nivel al meu în trei luni”, a declarat Rafael Nadal pe rețelele de socializare.

Acum, Nadal se concentrează pe revenirea pentru Openul Francez, care începe pe 20 mai și la care este campion de 14 ori.

Australian Open de anul acesta va fi prima ediție din anul 1999 fără Nadal sau Roger Federer. Cei doi au fost de fiecare dată prezenți pe tabloul principal la simplu masculin.