Rafael Nadal și două anunțuri: ”La Wimbledon” și ”Voi fi tată”

În cadrul unei conferințe de presă, Rafael Nadal a anunțat că se pregătește pentru turneul de la Wimbledon și a confirmat că va deveni tată, transmite presa internațională.

După Melbourne și Paris, Rafael Nadal se pregătește pentru Londra: noul tratament medical la piciorul stâng pare să funcționeze și spaniolul e decis să atace la Wimbledon (27 iunie – 10 iulie) al treilea titlu de Grand Slam consecutiv.

Intenționez să încerc să joc la Wimbledon, a afirmat, vineri, Nadal aflat pe insula Mallorca, în arhipelagul Baleare, unde se antrenează pe gazon.

Tratamentul și ultima săptămâna de antrenament îmi spun că există o șansă, a adăugat precizând că va pleca, luni, la Londra, unde va mai avea o săptămână de antrenament și două meciuri. Nu am mai jucat pe gazon de aproape trei ani și asta va fi dificil, explică Nadal.

El a descris primele partide de la Wimbledon drept o ”loterie”. În absența nr.1 rusul Daniil Medvedev și a nr.2 Alexander Zverev – accidentat – , Nadal ar trebui să fie cap de serie nr.2 în Major pe iarbă, în urma lui Novak Djokific, triplu campion.

Nadal suferă de sindromul Muller-Weiss, care afectează oasele plantare, asociat cu dureri a căror intensitate oscilează de la suportabil la insuportabil. Dar și așa el a câtigat al 14-lea premiu la Roland Garros, la două zile după ce a sărbătorit a 36-a aniversare.

Sunt mulțumit

El a explicat că urma să încerce un nou tratament prin radiofrecvență pulsată (PRF) care ”adoarme” nervii o perioada mai mare, dar mai puțin profund comparativ cu multele injecții făcute în timpul turneului de la Roland Garros. Acestea, prin natura lor, reprezintă un pericol pentru jucător al cărui picior amorțit poate mult mai ușor să se răsucească.

Vineri, la o conferință de presă, Nadal a recunoscut că a observat ”modificări” induse de acest tratament, uneori cu senzații puțin cam ciudate. A trecut o săptămână de când nu am mai șchiopătat. Sunt mulțumit. A scăzut durerea care mă împiedica să mă sprijin pe picior,  mărturisește Nadal.

Xisca, însărcinată în cinci luni

Și o veste bună nu vine singură în cazul lui Nadal. Spaniolul a anunțat oficial că Francisca, soția lui, este însărcinată.

Voi fi tată. Nu am obiceiul să vorbesc despre viața mea personală pentru că și așa sunt destul de expus prin viața mea profesională, a spus Nadal confirmâd zvonurile care circulau în ultimele zile.

Căsătorit în 2019 cu ”Xisca”, partenera sa din 2005, Nadal spunea că nu-și dorea să aibă copii atât timp cât va juca pentru ca ar fi incompatibilă cariera cu parternitatea.

Nu știu cum îmi va modifica viața profesională această naștere, mai spune Nadal.

Xisca Mery Perello este însărcinată în cinci luni și urmează să aducă pe lume un fiu. La aflarea veștii, fanii lui Nadal au glumit, scriind pe Twitter:  ”Știm deja campionul Roland Garros 2040”.

Soția lui Nadal se ocupă cu fundația caritabilă  ”The Rafa Nadal Foundation”. Este foarte retrasă, evită camerele de luat vederi și mediatizarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...