Rafila, după bilanțul record al epidemiei: România a intrat clar pe un trend crescător al infectărilor

După ce Grupul de Comunicare Strategică a raportat un nou record al cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus profesorul Alexandru Rafila a afirmat că evoluția epidemiei a intrat pe un trend crescător.

„Este a treia zi consecutivă cu peste 2.000 de cazuri, ceea ce are efect asupra celor din terapie intensivă. Să vedem până unde merge această creștere. O să vedem dacă ne apropiem de o zonă de platou și acolo sperăm la o stabilizare sau dacă această creștere continuă, cred că ar trebui puse în discuție strategii adaptate pe mai multe scenarii, pentru trend crescător, pentru stabilizare să vedem ce facem pentru fiecare în parte, mai ales că există limite ale sistemului medical”, a explicat Alexandru Rafila.

În opinia profesorului Rafila, toate spitalele ar trebui ca la un moment dat să trateze și pacienți cu COVID.

„Cu siguranță este nevoie de o regândire rapidă a capacității de acordare a asistenței medicale, pentru că vedem ce se întâmplă și trebuie corelată necesitatea asigurării spitalizării și tratamentului pacienților cu COVID cu celelalte patologii, adică eu cred că, mai devreme sau mai târziu, și alte spitale care nu au fost spitale COVID trebuie să poată trata ambele categorii de pacienți”, a afirmat Alexandru Rafila.

Citește și

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...