Rafila: Impunerea unui certificat de vaccinare ar putea fi o discriminare. Care este soluția

Profesorul Alexandru Rafila a declarat că impunerea unui certificat de vaccinare pentru accesul în diverse țări ar putea fi o discriminare. El este de părere că persoanele care nu pot sau nu vor să se vaccineze trebuie să aibă posibilitatea de a demonstra prin alte metode că nu sunt infectați.

„În mod evident, discriminarea şi stigmatizarea, care reprezintă una dintre problemele acestei pandemii, trebuie evitate cu orice preţ. Gândiţi-vă că, cel puţin la început, până ce lumea s-a ‘obişnuit’ cu această boală, de multe ori cei care trecuseră prin infecţie erau priviţi ciudat de către ceilalţi şi chiar discriminaţi la locul de muncă.

Dacă ai un acces universal la vaccinare poţi să pui această problemă (a impunerii certificatelor) însă cât timp vaccinul este în cantitate limitată sau foarte limitată, nu se pune o astfel de problemă.

Am văzut o situaţie interesantă în Israel. Acolo, statul negociază două tipuri de situaţii: persoanele vaccinate care se urcă la bordul unui zbor internaţional să nu mai aibă nevoie de test iar cei nevaccinaţi să prezinte un test negativ.

O astfel de abordare nu ar fi discriminatorie, ci ar evita testele inutile la persoanele vaccinate. Atenţie, autorităţile israeliene s-au gândit să le dea un astfel de certificat şi celor care au trecut prin boală şi nu au făcut vaccinul, pentru că şi aceste persoane sunt protejate între 3 şi 6 luni”, a declarat profesorul Rafila, citat de Antena 3.

1 COMENTARIU

 1. Impunerea unui certificat de vaccinare ar putea fi o discriminare? Sa ne gândim românește!
  Această distincție este un motiv major pentru care cardul de vaccin COVID-19 este important, prin faptul că vă poate comunica prin, primul formular care este electronic și va aflați deja in baza de date naționala – și comunicarea poate fi simpla prin medicul. medicul de spital, de familie sau asistenta – când trebuie să primiți o a doua doză. Din punct de vedere tehnic, cardul este o a doua formă de documentare pentru primirea vaccinului COVID-19. Pentru pacient ! „Cardul de vaccinare este o bucată de hârtie care spune doar, de exemplu, că ați primit vaccinul Pfizer, Moderna, acesta este numărul lotului, aceasta este data la care ați primit-o și aceasta este data la care ați primit a doua doză” „Este literalmente o bucată de hârtie subțire”, „Nu este ca un card de credit, nu este laminat și este doar pentru dvs. să aveți o evidență că ați fost vaccinat”. „Dar majoritatea oamenilor o aruncă doar la coșul de gunoi înainte de a părăsi cabinetul medicului”.
  Atât vaccinurile Pfizer, cât și cele Moderna necesită o urmărire la trei sau patru săptămâni după prima doză. Datele de alocare ar trebui afișate in sistemul de sănătate national și european, informația trebuie sa se contureze pentru prima, a doua doză . Din punct de vedere tehnic, cardul este o a doua formă de documentare pentru primirea vaccinului CV-19.
  Într-adevăr, vaccinarea poate fi în cele din urmă o cerință pentru a intra în anumite țări. Deci, dacă arunci sau pierzi cardul de vaccinare, înseamnă că nu ai noroc ?
  Dimpotrivă „Credem că ar trebui să ne gândim la modul în care am putea operaționaliza așa ceva pentru viitor”, cum ar fi călătoriile de afaceri sau creșterea capacității pentru întreprinderile mici și mijloci.”
  „Ați putea vedea că: „Certificatul sau cardul” acestea ar trebui utilizat ca o modalitate de a evita o carantină sau de a evita un test atunci când mergeți într-o altă țară”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole