Rafila KO: Iohannis l-a lăudat pe Raed Arafat

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a încasat ieri o lovitură neașteptată din partea președintelului Klaus Iohannis în lupta sa pentru controlul serviciului de ambulanță.

Iohannis, osanale lui Raed Arafat    

Președintele Klaus Iohannis tranșează fără echivoc lupta pentru controlul serviciului de ambulanță dintre ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și șeful DGSU, Raed Arafat, în favoarea celui din urmă. Brațul victorios al lui Arafat a fost ridicat azi de arbitrul Iohannis în mesajul transmis de Ziua Pompierilor.

Ieri, cu ocazia Zilei Pompierilor, președintele României l-a felicitat pe șeful IGSU, Raed Arafat, după ce în primul mandat acesta a avut interzis la Palatul Cotroceni.

”Rolul dumneavoastră a crescut de la an la an, dobândind noi valențe. De la o instituție cu un rol principal în stingerea incendiilor, ați reușit să vă transformați într-o instituție universală de intervenție și salvare, care depășește acum cu mult responsabilitățile pe care le aveați în urmă cu trei decenii. Populația se bazează mult pe dumneavoastră, indiferent de natura provocării sau a dezastrului care amenință comunitățile. Evoluția societății crește exponențial diversitatea și amploarea situațiilor de urgență și, de aceea, este important să acordăm atenția necesară consolidării sistemului integrat de intervenție din România, care și-a demonstrat eficiența în ultimii ani. Rolul pe care vi l-ați asumat, alături de celelalte servicii de urgență aflate în coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență, de reprezentanții societății civile și ai organizațiilor internaționale, necesită o adaptare continuă a pregătirii dumneavoastră la nevoile actuale și o diversificare a echipamentelor din dotare, astfel încât să dobândiți competențele și abilitățile practice necesare gestionării gamei largi de situații de urgență care pot apărea” a precizat Klaus Iohannis.

Practic, prin acest mesaj, șeful statului a ridicat osanale lui Raed Arafat, umilindu-l astfel pe ministrul Alexandru Rafila care dorește să desprindă serviciile de ambulanță de la Ministerul de Interne, mai exact de la DGSU, și integrarea serviciilor medicale de urgenţă la Sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole