Rafila: Legea certificatului verde trebuie rescrisă, nu se pot face discriminări între diferite categorii sociale

Fostul reprezentant al României la Organizația MonDială a Sănătății, deputatul PSD Alexandru Rafila, susține că trebuie regândită legea certificatului verde sanitar. Aceasta nu a întrunit numărul necesar de voturi în această săptămână, în Senat, principalii opozanți fiind AUR și PSD.

Noi suntem responsabili în ceea ce privește măsurile de sănătate publică, dar un astfel de proiect de lege nu trebuie să fie discrimatoriu, pe de-o parte, și nu trebuie să pună în pericol funcționarea sistemului de sănătate, pe de altă parte”, a transmis vineri Rafila.

Social-democratul crede că proiectul trebuie să se refere la o perioadă limitată de timp.

Nu se pot face discriminări între diferite categorii sociale și credem că o formă rescrisă a acestui proiect trebuie să facă un lucru foarte clar, să fie pe o perioadă foarte clar determinată, pentru că nu poți să menționezi doar starea de alertă, care durează de mai mult de un an și jumătate. Un astfel de act normativ trebuie foarte bine gândit pe o perioadă echilibrată, cu evitarea discriminărilor și cu evitarea riscului de colaps al sistemului de sănătate. Cred că se poate discuta, dar propunerea noastră este să revenim și să rescriem”, a mai spus Rafila.

Acesta a adăugat că trebuie încurajat și accesul la testare: „Nu putem să nu sprijinim, alături de vaccinare, și accesul la testare. Să fie încurajat de stat, să fie nediscrimatoriu, iar condiționarea plății testelor pentru anumite categorii, cel puțin în această perioadă critică, nu credem că este o bună idee”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...