Rafila susține ideea folosirii maneliștilor în campania pro-vaccinare, cu trei condiții

Deputatul social – democrat Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), consideră că ideea implicării maneliștilor în campania de vaccinare este bună, dar sunt necesare trei condiții.

În primul rând, trebuie asigurată o finanțare dedicată, în caz contrar rezultatul urmând a fi îndoielnic.

„Această idee e bună, cu condiția să respecte trei cerințe: să existe coordonarea acestei campanii de informare, să existe bună credință din partea celor care se implică și să știe de ce fac acest lucru, să înțeleagă exact semnificațiile acțiunilor pe care le fac, pentru că altfel, doar o menționare a unui sprijin ipotetic din partea unuia sau altuia, indiferet că e artist dintr-o altă zonă sau maneliști… Pentru mine nu are importanță. Important e ca perrsoane credibile, persoane care reprezintă lideri de opinie din domenii diverse, inclusiv artistic, cultural, să poată să facă acest lucru”, declarat miercuri Rafila.

El mai spune că trebuie alocate fonduri pentru această campanie de informare.

„Chestiunea asta că cineva face benevol, e foarte bună, dar în lipsa unei gândiri coerente și a unei finanțări dedicate acestei campanii, cred că rezultatele vor fi îndoielnice”, a mai spus Rafila.

Președintele Comitetului național pentru coordonarea campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că s-a gândit și el la implicarea cântăreților de manele în campania de promovare a vaccinării.

„E un aspect la care mărturisesc că m-am gândit. Cred că o persoană care poate să aducă un plus în ce privește vaccinarea poate să-și găsească locul în această campanie”, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...