Raluca Turcan: Vom recalcula pensiile după digitalizarea lor

Ministerul Muncii va demara recalcularea pensiilor după digitalizarea tuturor dosarelor de pensie, proces care în actualul ritm de lucru va fi finalizat până la sfârşitul anului viitor, a transmis, joi, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, pe Facebook.

Cu o medie de procesare de 26.000 de dosare/zi, am ajuns astăzi la 1.030.000 de dosare digitalizate în primele 10 luni ale acestui an, pentru a putea ulterior să aplicăm recalcularea pensiilor. (…) Cu actualul ritm de lucru am siguranţa că vom finaliza procesul de digitalizare a celor 5 milioane de dosare în timpul asumat, respectiv până la sfârşitul anului viitor. Ulterior, vom demara recalcularea tuturor pensiilor, proces care ar fi putut începe de pe acum, dacă digitalizarea ar fi fost asumată şi demarată din 2019, conform Legii 127 privind pensiile publice”, a menţionat Raluca Turcan.

Suplimentarea numărului de angajaţi ai caselor de pensii a permis digitalizarea

Ministrul Muncii a subliniat că suplimentarea numărului de angajaţi ai caselor de pensii a permis digitalizarea în această lună a unui număr mai mare de dosare de pensie decât numărul de dosare digitalizate în primele nouă luni ale anului, înainte de creşterea personalului.

În mai puţin de o lună de la suplimentarea numărului de angajaţi la casele de pensii, numărul dosarelor care au fost digitalizate a depăşit numărul dosarelor care au fost procesate în perioada ianuarie – septembrie de către angajaţii care făceau acest lucru suplimentar faţă de sarcinile curente pe care trebuiau să le îndeplinească. Astfel, dacă la sfârşitul lunii septembrie aveam în jur de 500.000 de dosare digitalizate, astăzi vorbim despre dublarea numărului şi depăşirea primului milion de dosare pregătite în vederea recalculării”, a punctat Raluca Turcan.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. Majoritatea managerilor (78%) Intrebați despre creșterea salariului minim brut, care va urca la 2.550 de lei de la 1 ianuarie 2022, peste 90% dintre managerii chestionați sunt de acord cu această creștere. Totodată, consideră că nu este normal ca salariile în companiile de stat să fie mult mai mari decât în ​​companiile private.
    Raluca Turcan: vorbeste mult si foarte prost. Munca ei este plina de grafiti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole