Criza alimentelor ar putea izbucni în Marea Britanie

Oficialii Guvernului de la Londra încearcă să anticipeze o eventuală criză a alimentelor, care ar putea să provoace foametea, de fapt.

Comerțul a fost foarte afectat în ultimele două luni, după adoptarea Brexit, potrivit theguardian.com.

Pentru a da companiilor timp să absoarbă noile reguli, politicienii au decis ca importurile din UE să funcționeze cu mai puține reguli până pe 1 aprilie.

Însă, de la această dată, toate produsele de origine animală, cum ar fi carnea, lactatele sau mierea, vor intra în Marea Britanie doar după ce a fost întocmită o documentație riguroasă. Care va include certificate veterinare, acolo unde este necesar acest lucru.

Totodată, de la 1 iulie ar fi trebuit să intre în vigoare verificări fizice ale produselor și declarații vamale, pentru ca acestea să primească „undă verde” și să poată intra în Marea Britanie. Regulile impuse la vamă, după Brexit, au dus la o scădere a productivității cu 4%, conform sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...
Foto: Otilia Caloian

Val de amenzi pentru parcări neregulamentare, în Sectorul 2

Peste 3.000 de amenzi, într-o singură lună. Atâtea contravenții au aplicat autoritățile din Sectorul 2 pentru parcări neregulamentare. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunţă că...