Rămânem fără medici. Aproape 40% se vor pensiona în următorii zece ani

În condițiile în care, în următorii zece ani, până la 40% dintre medicii din Europa urmează să se pensioneze, este nevoie ca să-i menținem pe cei care profesează și să le îmbunătățim condițiile de muncă, a anunțat dr. Hans Henri P. Kluge, directorul Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății Europa.

”Situația este gravă și trebuie găsite resurse. Până la 40% dintre medicii din această regiune urmează să se pensioneze în următorii zece ani, iar un plan de înlocuire a lor nu există. Ceea ce înseamnă că pacienții vor avea un timp de așteptare mai lung, un acces mai redus la serviciile de sănătate, o calitate scăzută a actului medical. (…) Trebuie să pregătim noua generație de profesioniști”, a subliniat de. Kluge la reuniunea la nivel înalt a statelor membre ale Biroului Regional OMS Europa de la București, citat de Agerpres.

Oficialul OMS consideră că până la o nouă generație de profesioniști, trebuie menținuți cei aflați în activitate și îmbunătățită oferta în domeniul medical.

„Înainte de a atrage alți oameni, trebuie să îi menținem pe cei pe care îi avem, să le oferim o pregătire mai bună, să le îmbunătățim condițiile de muncă, să înțelegem ce nevoi au – şi la nivel profesional, dar și la nivel personal – și să creștem atractivitatea acestei meserii. (…) Trebuie să ne asigurăm că cererea şi oferta se află la același nivel”, a arătat reprezentantul OMS, a precizat dr. Kluge.

1 COMENTARIU

  1. Nu inteleg ,de ce medicii,care termina facultatea la stat,pe banii contribuabililor,nu profeseaza o perioada fixa la sistemul public,in functie de nevoile locale ,pentru a ,,amortiza ,,investitia statului in formarea lor si isi iau diploma sa emoigreze si sa ingrijeasca cetatenii unor tari care ii ,,iau ,,pe gratis !??

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...