Ramona Iulia Chiriac este noul șef al Reprezentanței Comisiei Europene la București

Ramona Iulia Chiriac a fost numită şef al Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, iar mandatul său va începe luna viitoare, informează un comunicat al CE.

Chiriac va fi reprezentanta oficială a Comisiei Europene în România, sub autoritatea politică a preşedintelui Ursula von der Leyen. Ea are cetăţenie română şi este diplomat de carieră, cu o experienţă de aproape 20 de ani în afaceri europene, dobândită inclusiv la nivel local, în România.

„Prin prisma funcţiilor pe care le-a ocupat, a dobândit competenţe solide de comunicare strategică şi de reprezentare politică, precum şi o cunoaştere aprofundată a contextului politic din România, ceea ce o face foarte potrivită pentru conducerea Reprezentanţei Comisiei în ţară”, se arată în comunicatul citat.

Ramona Iulia Chiriac este consul general al României în Landul Bavaria din 2016 şi face parte din serviciul diplomatic român din 2008. Înainte de această experienţă de peste zece ani în funcţii diplomatice, a lucrat în administraţia publică centrală şi locală din România, având atribuţii legate în special de pregătirea autorităţilor locale române pentru aderarea ţării la UE.

În cadrul Ministerului Integrării Europene din România a fost responsabilă în special de promovarea valorilor UE, de furnizarea de informaţii privind oportunităţile de finanţare, precum şi de diseminarea cunoştinţelor despre UE prin organizarea de conferinţe, seminare, campanii de informare şi ateliere.

A absolvit Facultatea de Studii Europene a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi are două diplome de master, una în studii europene şi alta în studii de gen.

Comisia Europeană are reprezentanţe în toate capitalele statelor membre ale UE şi birouri regionale la Barcelona, Bonn, Marsilia, Milano, Munchen şi Wroclaw. Şefii reprezentanţelor sunt numiţi de preşedintele Comisiei Europene şi sunt reprezentanţii săi politici în statul membru în care sunt detaşaţi.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...