Rapid s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin, după ce a trecut dramatic de Krim Ljubljana

Publicat: 26 mart. 2023, 18:44, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
Rapid s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin, după ce a trecut dramatic de Krim Ljubljana

Rapid Bucureşti s-a calificat duminică, în sferturile Ligii Campionilor, după ce a învins formaţia Krim Ljubljana, pe teren propriu, scor 30-24 (12-8), în returul optimilor de finală.

În tur, Krim s-a impus cu scorul de 29-24. În următoarea fază a competiției, campioana României la handbal feminin va întâlni deţinătoarea trofeului, Vipers Kristiansand. Giuleștencele au controlat meciul de la un capăt la altul, avantajul la pauză fiind de patru goluri, 12-8.

În repriza secundă, Rapid s-a desprins la şase goluri, 14-8, în minutul 33, dar Krim s-a apropiat la trei goluri, 19-16 (43). Echipa antrenată de Kim Rasmussen a mărit diferența la şapte goluri, 25-18, în minutul 54. Krim a reuşit două goluri la rând în final, ducând şi scorul la 29-24 în minutul 59. Pe atacul Rapidului, Estavana Polman a fost lovită de Liepoja, care a primit cartonaş roşu. Sorina Grozav a transformat aruncarea de la 7 metri. Krim a avut ultimul atac, dar Rapid s-a apărat excelent.

Principalele marcatoare ale partidei au fost Polman 8 goluri, Grozav 6, Kanor 5, pentru Rapid, respectiv Rosiak 7, Dmitrieva 5, Radicevic 5, pentru Krim.

În sferturi s-au calificat Odense, FTC Budapesta şi Team Esbjerg. CSM Bucureşti, calificată direct în sferturi, va evolua cu Team Esbjerg, iar celelalte partide vor fi FTC Budapesta – Metz şi Odense – Gyor.

Meciurile din sferturile de finală sunt programate în 29/30 aprilie şi 6/7 mai, iar Turneul Final4 va avea loc la Budapesta, în 3-4 iunie.