Raport britanic controversat: “Posibilitatea realistă” ca un grup terorist să lanseze un atac chimic, biologic, radiologic sau nuclear

Regatul Unit își va spori cu “peste 40%” plafonul focoaselor nucleare pe care este autorizat să le stocheze. Downing Street a informat, într-un comunicat, că Boris Johnson va transmite Parlamentului rezultatele unui raport în acest sens.

Raportul privește apărarea, securitatea şi politica externă a ţării, care va stabili linia guvernului pentru următorul deceniu. Potrivit The Guardian şi Sun, care au putut consulta acest document de peste 100 de pagini, executivul intenţionează să ridice la 260 numărul maxim de focoase pe care ţara este autorizată să le stocheze.

Acesata după ce s-a angajat anterior să-şi reducă stocul la 180 de focoase până la mijlocul anilor 2020.

Potrivit presei britanice, Downing Street invocă o “panoplie în creştere a ameninţărilor tehnologice şi doctrinare” pentru a justifica această schimbare de curs, fără precedent după Războiul Rece.

Raportul avertizează în legătură cu “posibilitatea realistă” ca un grup terorist „să reuşească să lanseze un atac CBRN (chimic, biologic, radiologic sau nuclear) până în 2030”, dar şi împotriva „ameninţării active şi provocării sistemice” reprezentată de Rusia şi respectiv China.

Stoc mărit de arme de distrugere în masă în mijlocul unei pandemii

O descurajare nucleară minimă, credibilă şi independentă, dedicată apărării NATO rămâne esenţială pentru a garanta securitatea noastră”, explică raportul.

Revirimentul are loc în timp ce Londra încearcă să se repoziţioneze după Brexit ca o putere majoră pe scena internaţională, în conformitate cu conceptul „Global Britain”.

Modificarea “ar încălca angajamentele asumate de (Londra) în cadrul Tratatului de neproliferare nucleară”, a denunţat luni, într-un comunicat, ICAN (Campania Internaţională pentru Abolirea Armelor Nucleare).

“Decizia Marii Britanii de a-şi mări stocul de arme de distrugere în masă în mijlocul unei pandemii este iresponsabilă, periculoasă şi încalcă dreptul internaţional”, a subliniat Beatrice Fihn, directoarea acestui ONG. incredibil

Este incredibil ce a ales guvernul britanic

Grupul Campania pentru dezarmarea nucleară (CND) îl consideră un “prim pas către o nouă cursă a înarmării nucleare”, considerând decizia Marii Britanii „o uriaşă provocare pe scena internaţională”.

În timp ce lumea se confruntă cu pandemia şi haosul climatic, este incredibil că guvernul nostru alege să mărească arsenalul nuclear britanic”, a declarat secretarul său general, Kate Hudson, pentru care “a provoca tensiuni globale şi a risipi resursele noastre este o abordare iresponsabilă şi potenţial dezastruoasă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole