Raportul pentru desființarea SIIJ va fi votat azi de Comisia Juridică a Camerei Deputaților

Publicat: 18 feb. 2022, 08:52, de Puterea.ro, în ESENȚIAL , ? cititori
Raportul pentru desființarea SIIJ va fi votat azi de Comisia Juridică a Camerei Deputaților
camera_deputatilor

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor urmează să voteze vineri raportul proiectului de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, care va fi trimis plenului.

În şedinţa de joi a Comisiei juridice au avut loc dezbateri generale pe proiect, iar vineri urmează să fie analizate articolele şi amendamentele şi să se voteze raportul.

Proiectul de lege, iniţiat de Ministerul Justiţiei, prevede că se desfiinţează SIIJ, iar competenţele sale vor fi preluate de Parchetele obişnuite, cauzele urmând a fi instrumentate de procurori anume desemnaţi.

„Cauzele aflate în curs de soluţionare la nivelul acestei secţii se vor transmite pe cale administrativă, în termen de 60 de zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a legii, prin grija Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, parchetelor competente, care vor continua soluţionarea acestora, urmând ca cele soluţionate, aflate în arhiva secţiei, să se transmită în termen de 180 de zile lucrătoare de la data de intrare în vigoare a legii”, prevede proiectul.