Rareș Bogdan, atac la adresa liderului PNL. Orban: Nimeni n-are informații care să-mi facă rău

Publicat: 13 iun. 2021, 15:00, de Raluca I. Heroiu, în POLITICĂ , ? cititori
Rareș Bogdan, atac la adresa liderului PNL. Orban: Nimeni n-are informații care să-mi facă rău

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan îl atacă dur pe liderul liberalilor, Ludovic Orban, pe care îl acuză că a cedat trei ministere importante la negocierea pentru formarea coaliţiei de guvernare. Scopul ar fi fost ca Ludovic Orban să-și asigure funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Rareș Bogdan l-a amenințat pe Ludovic Orban că va avea dureri de stomac dacă va începe să vorbească.

„Sper ca Ludovic Orban să termine cu atacurile, să fie o bătălie de idei şi să nu continue pentru că, dacă eu mă apuc să vorbesc, îl va durea stomacul rău de tot. S-ar putea ca nervii mei, care şi aşa sunt întinşi la maxim, să plesnească şi atunci lucrurile vor arăta extrem, extrem de rău şi nu cred că e bine pentru nimeni, în niciun caz pentru el”, a spus Rareș Bogdan, la România TV.

În replică, preşedintele PNL spune că a fost lăsat singur la negocieri, dar şi că nu se teme pentru că nu are niciun secret.

„Eu am avut un mandat de negociere, ăsta e adevărul. Dumneavoastră (presa – n.r) ați fost acolo. Ați văzut că n-au mai fost prezenți nici a doua, nici a treia , nici a patra zi. Să ignori un adevăr evident pe care îl cunoaște toată lumea,  media, parteneri de coaliție. Dar nu obișnuiesc să polemizez cu colegii mei în mass media. Nu am niciun secret. Nimeni nu deține despre mine informații cu care ar putea să-mi facă rău. Slavă Domnului, de-a lungul carierei mele am avut destui adversari și oricine a avut ceva rău despre mine a spus. Cele mai multe dintre ele neadevărate, chiar calomnii”, a declarat Ludovic Orban, duminică.

Sâmbătă, Ludovic Orban a afirmat că a fost părăsit la negocierile pentru formarea coaliţiei şi negocierile pentru formarea Guvernului. Atacurile lansate de europarlamentar vin în acest context

„Trebuie să ştiţi lucrul ăsta, preşedintele PNL a fost lăsat singur la negocierile pentru formarea acestei coaliţii şi negocierile pentru formarea Guvernului. Am fost părăsit de Rareş Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartău, care nu numai că m-au părăsit în timpul negocierilor, ci au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Naţional în pline negocieri pentru a arunca în aer formarea coaliţiei.

Cu toate acestea, în cele mai dificile negocieri pe care le-am avut în 30 de ani (…), PNL este principalul partid de guvernământ, avem premier, avem preşedintele României, preşedintele Camerei Deputaţilor, iar reprezentarea PNL este conformă cu mandatul care mi-a fost acordat la negocieri şi anume ponderea pe care o avem în cadrul coaliţiei”, a afirmat Ludovic Orban la întâlnirea cu liberalii din Botoşani.