Rareș Bogdan, către Clotilde Armand: România nu e colonie franceză

Publicat: 11 iun. 2024, 13:49, de Andrei Ceausescu, în POLITICĂ , ? cititori
Rareș Bogdan, către Clotilde Armand: România nu e colonie franceză

Scandalul legat de manipularea voturilor în Sectorul 1 continuă să facă valuri. Prim-vicepreședintele PNL aruncă vina asupra lui Clotilde Armand pentru organizarea alegerilor, pe care o consideră „extrem de proastă, într-un stil franțuzesc veritabil”. Mai mult, Rareș Bogdan sugerează că aceasta ar fi influențată de Ambasada Franței.

Situația devine serioasă atunci când se observă implicarea unor interese străine în modelarea viitorului românilor prin manipularea alegerilor cu ajutorul unor persoane din administrația locală. Ambasadele cu astfel de mentalitate colonială ar trebui să se abțină și să nu comită ilegalități în România. Această țară nu a supraviețuit invaziilor turcilor fără motiv, și ar fi mai potrivit ca aceste ambasade să-și vadă de treaba lor și să se retragă în țările lor de origine, deoarece nimic din ceea ce se întâmplă aici nu le este atribuit. Ei sunt pur și simplu oaspeți, delegați pe teritoriul nostru, și nu le este rolul să schimbe istoria sau să se implice în politica României. Să-și vadă de treburile lor! Să nu uităm că în aceste momente, Franța se confruntă cu haos, așa că exemplul lor nu este unul pe care să-l urmăm cu încredere! Dar ei știu doar să profite și să-i facă pe alții să se lase păcăliți. Românii nu sunt atât de adormiți pe cât se crede în Vest și nu tolerează astfel de manevre care pun în pericol viitorul lor și al copiilor lor.

Rareș Bogdan a subliniat: „Nu suntem o colonie a nimănui”. El a cerut organizatorilor alegerilor din Sectorul 1 să găsească urgent soluții pentru personalul care lucrează continuu de 42 de ore pentru centralizarea proceselor verbale și predarea buletinelor de vot după alegerile locale de duminică. Bogdan a atras atenția asupra actualului primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, susținând că Ambasada Franței exercită presiuni în favoarea ei.

„Doamna Armand ar trebui să accepte că a pierdut aceste alegeri. Nu suntem Saint Denis, nu suntem Arondismentul 15 Paris, unde poliția și jandarmeria franceză nu mai au acces din cauza bandelor care terorizează Saint Denis și este necesară intervenția Armatei. La noi, Poliția funcționează, autoritatea statului funcționează.

Nu înțeleg de ce într-un singur loc din România statul român nu funcționează sau cineva încearcă să blocheze autoritatea statului de a-și face datoria.

Doamna Armand încearcă să ne prezinte ca pe un fel de Bantustan din Africa. Nu suntem Bantustan din Africa. Suntem o țară europeană de multe ori mai civilizată decât anumite zone din Franța. Așadar, o invit să renunțe la presiuni, pentru că nu ne lăsăm influențați nici de o ambasadă, nici de anumite personaje, și vom proteja fiecare vot”, a afirmat Rareș Bogdan la Biroul Electoral al Sectorului 1, luni seară.