Rareş Bogdan vrea coaliție cu USR și UDMR, dar cu Florin Cîțu la conducere

Publicat: 14 oct. 2021, 10:00, de Mihaela Verdes, în ESENȚIAL , ? cititori
Rareş Bogdan vrea coaliție cu USR și UDMR, dar cu Florin Cîțu la conducere

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, spune că românii își doresc coaliția PNL-USR_UDMR. El susține că asta arată cercetările sociologice pe care le are la dispoziție. Rareş Bogdan recheamă USR-ul în coaliţia de dreapta, dar sub conducerea lui Florin Cîţu. Exact situația din care USR a plecat.

„Sigur că prima noastră opţiune rămâne, indiscutabil, USR PLUS şi UDMR. Nu am ascuns că dorim refacerea coaliţiei. Nu am ascuns că noi, încă de la început, am dorit această coaliţie votată de un număr extrem de mare de români. Pentru care românii au ieşit în stradă, pentru care românii au făcut eforturi extraordinare, şi/au pus speranţe, să continue să implementeze reforme”, a declarat Rareş Bogdan, miercuri seară, la Digi24.

Detaliile discuțiilor dintre liderii partidelor au rămas secrete

Liberalul nu a dat detalii despre discuţiile care au avut loc miercuri între liderii PNL, USR şi UDMR.

„A fost o discuţie care a depăşit faza unor simple tatonări. (…) S-a făcut un pas înainte spre rezolvarea acestei crize. Și eu cred în continuare, şi v-o spun cu siguranţă, să ne uităm pe cercetările sociologice, vedem foarte clar că prima opţiune a românilor este pentru această coaliţie PNL-USR-UDMR”, a spus Rareş Bogdan.

Rareş Bogdan îşi doreşte ca USR să revină în coaliţie, într-un guvern condus de Florin Cîţu

„Noi nu ne dorim altceva decât USR să dovedească responsabilitate (…) De asemenea, m-aş bucura foarte mult ca consilierii generali USR coordonaţi de către domnul Vlad Voiculescu să înţeleagă că atunci când se cer bani pentru spitalul de la Pipera, trebuie să-i acorde.

Vă spun şi ultima condiţie: Partidul Naţional Liberal ocupă 27% din fotoliile din Parlamentul României, partidul Uniunea Salvaţi România ocupă 15,5% din fotoliile din Parlamentul României. Potrivit protocolului la care dânşii fac referire, Partidul Naţional Liberal este cel care dă premierul.

Premierul, conform votului din (…) PNL, este Florin Cîţu. Îi rog să se întoarcă la masă, să numească miniştri şi să continuăm guvernarea sub conducerea lui Florin Cîţu”, a adăugat Rareş Bogdan.