Războiul „a ajuns” și în spațiu

Agenția Spațială Europeană a anunțat că a suspendat misiunea ruso-europeană pe Marte din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

Deplângem profund victimele umane și consecințele tragice ale agresiunii împotriva Ucrainei. Deși recunoaște impactul asupra explorării științifice a spațiului, ESA este pe deplin aliniată cu sancțiunile impuse Rusiei de statele sale membre”, a transmis ESA într-un comunicat, potrivit CNN.

În timpul ședinței sale de la Paris, consiliul de conducere al ESA „a recunoscut imposibilitatea actuală de a desfășura cooperarea în curs cu (agenția spațială a Rusiei) Roscosmos în misiunea rover ExoMars cu o lansare în 2022 și a mandatat directorul general al ESA să ia măsurile corespunzătoare pentru suspendarea activităților de cooperare”, se mai arată în comunicat.

În ciuda suspendării misiunii pe Marte, ESA a precizat că programul Stației Spațiale Internaționale „continuă să funcționeze. Scopul principal este de a continua operațiunile sigure ale ISS, inclusiv menținerea siguranței echipajului”.

În prezent, la bordul avanpostului care orbitează planeta trăiesc și lucrează patru astronauți NASA, doi cosmonauți ruși și un astronaut european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...