Războiul de propagandă: „Clasamentul” haosului informațional

„Haosul informațional” și dezinformarea alimentează atât tensiunile internaționale, cât și diviziunile în cadrul societăților, a avertizat Reporteri Fără Frontiere (RSF) în ediția 2022 a clasamentului său mondial al libertății presei, potrivit La Libre Belgique.

RSF constată o „polarizare la două niveluri”, între și în interiorul țărilor, alimentată de „ascensiunea circuitelor de dezinformare” în societățile democratice și de „controlul mass-media” în regimurile autoritare, reține ziarul belgian.

Potrivit ONG-ului, invazia rusă în Ucraina ilustrează această polarizare, un „război de propagandă” precedând trimiterea de trupe de către Rusia, clasată pe locul 155, pe teritoriul ucrainean, scrie La Libre Belgique.

Speranțele aduse de Republica Moldova și Bulgaria

În partea de jos a clasamentului se află China, înaintea Myanmarului, Turkmenistanului, Iranului, Eritreei și Coreii de Nord, în timp ce, în fruntea tabelului, Norvegia își păstrează primul loc pentru al șaselea an consecutiv, înaintea Danemarcei și a Suediei.

Reporteri Fără Frontiere subliniază, de asemenea, speranțele aduse de schimbările de guvernare în Republica Moldova (locul 40) și Bulgaria (locul 91), detaliază La Libre Belgique.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...