Operatorii locali spun că reducerea este de circa 20%, în condițiile în care totul s-a scumpit, de la energie, alimente, combustibili, în timp ce tarifele nu s-au mărit.
Acum, speranțele sunt legate de lunile august și septembrie, perioade bune, în general pentru turismul local. De asemenea, se mizează și pe prelungirea sezonului.
Adevărul este că turiștii sunt destul de strânși la pungă, nu mai fac nici excursii și au mai renunțat și la mese.
„Dacă înainte luau mic dejun, prânz, cină, acum iau doar cina, să spunem, sau mănâncă un fel la prânz şi unul, la cină. Dacă înainte, la complex, opreau 20 de rapide, acum opresc cinci”, a declarat preşedintele Asociaţiei Patronale în Turism Delta Dunării (APTDD), Daniel Iluşcă.
În opinia lui, cea mai bună publicitate pentru această zonă ar fi ca politicienii să vină să-și petreacă vacanța aici.