Războiul din Ucraina: Angajații din Crimeea, obligați să transmită știri false despre război (document)

Publicat: 05 mart. 2022, 11:45, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
Războiul din Ucraina: Angajații din Crimeea, obligați să transmită știri false despre război (document)

Dezinformarea urcă la un nou nivel în Rusia, angajații din Crimeea anexată de opt ani trupele ruse fiind obligați să posteze zilnic trei știri false pe teme de război și să prezinte un raport pe această temă.

Informația circulă pe rețelele de socializare și nu poate fi verificată din surse independente ori confirmată din cele autorizate.

Conform unui document (foto) distribuit pe rețelele de socializare, angajatorii ruși ar obliga salariații din Crimeea să posteze cel puțin trei postări pe zi pe toate rețelele de socializare cu hashtag #свои хнебросаем („nu-i abandonăm pe ai noștri”, n. trad.).

Temele pe care trebuie să le abordeze sunt: „Crimeea sprijină Rusia”, „ucrainenii au bombardat Donbas (regiune ucreaineană separatistă, alipită Rusiei, n.r.) timp de 8 ani și rușii au trebuit să salveze locuitorii”, „rușii trag doar în obiecte militare”, „Crimeea este o regiune prosperă”.

Angajații trebuie să trimită zilnic linkuri către postări la [email protected] unde calitatea și cantitatea conținutului ar urma să fie analizate și raportate către autoritățile superioare.