Războiul din Ucraina, botezat „operațiune specială”, într-un act oficial de la Ministerul Finanțelor

Gafă de proporții la Ministerul de Finanțe, unde războiul din Ucraina a fost denumit „operațiune specială”, într-un act oficial. Adică, exact sintagma folosită de propaganda de la Kremlin pentru a evita termenul de război.

Neregulile din raport au fost sesizate de mai multe persoane și chiar semnalate pe paginile de socializare unde au atras nenumărate critici.

Ministerul Finanțelor a publicat mai multe proiecte de acte normative, inclusiv propunerea bugetului de stat pentru anul viitor, iar în raportul privind situația macroeconomică este menționată invazia rusă din Ucraina sub forma unui „conflict ucrainean”. În documentul oficial se vorbește și despre „creșterea inflației și în contextul operațiunii speciale din Ucraina”.

Ministerul Finanțelor a publicat marți, 6 decembrie, documente legate de proiectul de buget al României pentru 2023 în care a folosit terminologia propagandei Kremlinului cu referire la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Funcționarii Ministerului de Finanțe, instituție condusă de membrul PSD Adrian Câciu, au formulat în raportul privind situația macroeconomică a României proiecții legate de evoluția economiei în care s-au referit la războiul declanșat de Rusia ca la „conflictul ucrainean”.

Câteva rânduri mai jos, cei care au formulat raportul scriu despre necesitatea sprijinirii unor grupuri defavorizate „afectate de suita crizelor actuale, a creșterii inflației și în contextul operațiunii speciale din Ucraina”.

Cele două sintagme sunt parte din discursul manipulatoriu folosit de propaganda oficială a Kremlinului pentru a încerca să justifice războiul de agresiune al Rusei asupra Ucrainei.

Parlamentul European a votat recent, pe 23 noiembrie, o rezoluție prin care declară Rusia oficial „stat sponsor al terorismului”.

Invazia ilegală, imorală, neprovocată și nejustificată declanșată de Rusia a ajuns să fie numită fără ocolișuri război chiar și în discursul oficial al unor state apropiate geo-strategic de Rusia, precum China sau India.

Războiul din Ucraina, numit de minister „operațiune specială”

”(…) politica fiscală bugetară reflectată în proiectul de buget pe anul 2023 a fost concepută astfel încât să trimită un mesaj de încredere, realism (…) importante fonduri sunt direcționate către susținerea investițiilor, concomitent cu susținerea grupurilor defavorizate afectate de suita crizelor acute, a creșterii inflației și în contextul operațiunii speciale din Ucraina.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...